Den miljöneutrala biltvätten. Tvätta bilen själv, billigt och enkelt.....  Nu kan du även torka bilen eller MC:n här....

 

     

Start Feedback Sök                                           Öppen 24 timmar

 

Start
Nytt
Bilvård
Instruktioner
Åkersberga

 
Tvättinstruktioner

 

1.     Betala i kortautomaten i kundrummet. Använd jämna 10 kr och det går att betala mellan 40-1000 kr per betalningstillfälle. Det är bara att spara koden och använda den till pengarna på kvittot är förbrukat, koden är giltig i 300 dagar.  Dammsuga kostar 20 kr för 7 minuter. Torka kostar 10 kr för 3 min.
2.     Följ instruktionerna vid kortautomaten för att få ut koden. 
3.     Kör in bilen i ett bås, vilket som helst.  
4.     Smutsiga mattor? Häng upp dem i klämmorna på båsens sidor. Tvätta enkelt och snabbt av dem samtidigt som ni tvättar bilen. 
5.     Slå in koden, bekräfta med # och välj det belopp du vill tvätta för och bekräfta med #.  På sommaren brukar det vara lagom med 40-60 kr. Det kan vara smart att börja med 40 kr om bilen bara är dammig. Bara att slå in koden och # igen och välja belopp och # alternativt gå till kundrummet och köpa en ny kod om pengarna är slut.
6.     När ni slagit in koden och #, valt belopp och slagit # börjar knapparna på panelen att blinka. Det är sedan bara att trycka på översta knappen AVFETTNING. Alla knappar släcks utom vald knappa som lyser konstant. Under sommaren är det ett insektslösande medel i lansen.  
7.     Ta AVFETTNINGSLANSEN ur facket och linda ut slangen. 
8.     Gå med AVFETTNINGSLANSEN och spruta avfettningen på bilens front och vindruta. Det är endast där insekterna fastnar och för att vara snäll mot naturen använd bara avfettningen när/där det verkligen behövs. 
9.     Sätt tillbaka AVFETTNINGSLANSEN i facket och linda upp slangen. 
10.  Tryck på knappen HÖGTRYCKSTVÄTT.  
11.  Ta HÖGTRYCKSLANSEN ur facket och rikta lansen mot bilen och tryck in handtaget. Gå noggrant runt hela bilen. Det kommer schampo tillsammans med 100 bar högtryck ur lansen, detta för att spola bort smuts och damm från bilen. 
12.  Sätt tillbaka HÖGTRYCKSLANSEN i facket. 
13.  Tryck på knappen SKUMTVÄTT. 
14.  Gå runt till andra sidan och ta ur SKUMBORSTEN ur facket.  
15.  Gå med SKUMBORSTEN ett varv runt bilen. Det kommer nu flödigt med vatten och skum ur borsten, detta för att med friktion avlägsna ytterligare smuts från bilen. 
16.  Sätt tillbaka SKUMBORSTEN i facket. 
17.  Tryck på knappen AVSPOLNING. 
18.  Ta HÖGTRYCKSLANSEN och gå ett varv runt bilen och spola noggrant av allt skum från bilen. 
19.  Tryck på knappen VAXNING. 
20.  Fortsätt nu med HÖGTRYCKSLANSEN ett varv runt bilen och lägg på ett lager med vax. Vaxet gör att det blir en ytspänning och vatten pärlar sig och det blir en snyggare finish när vattnet torkat bort. 
21.  Tryck in knappen HÖGGLANS. 
22.  Fortsätt med HÖGTRYCKSLANSEN ett varv runt bilen. Nu läggs den sista finishen på bilen. Bilen spolas av med ett osmosvatten som är avhärdat från salter. 
23.  Sätt tillbaka HÖGTRYCKSLANSEN i facket. 
24.  Har ni tvättat mattorna, glöm inte att lägga in dem i bilen igen. 
25.  Backa ut bilen ur båset.
26. Kör till TORKPLATSEN för att torka bilen
27.  Använd antingen samma kod på kvittot om ni har pengar kvar eller köp en ny kod i kundrummet och slå in koden, bekräfta med #. Det dras sedan automatiskt 10 kr för 3 minuter. Knappa in koden och # igen om ni behöver mer tid.
      28.  Kör till en DAMMSUGARPLATS för att dammsuga bilen. 
29. Använd antingen samma kod på kvittot om ni har pengar kvar eller köp en ny kod i kundrummet och slå in koden, bekräfta med #. Det dras sedan automatiskt 20 kr för 7 minuter. Knappa in koden och # igen om ni behöver mer tid. 
30.  Använd gärna fönsterputs och vinylglans som finns i kundrummet. Men vänligen ställ tillbaka så det finns till nästa också. Papper finns vid dammsugarna och i kundrummet. Även papperskorgar finns, bara att slänga allt skräp. 
31.  Det finns även en mattslå att damma av bilens mattor mot. 
32.  Ni har nu en skinande ren bil.

 

        VÄLKOMMEN ÅTER!
 
 
Skicka e-post till jeanette.jennel@jetwash.se med frågor eller kommentarer om den här webbplatsen.